Gratis verzending bij aankopen vanaf €50 en altijd 10 procent korting bij aankopen vanaf €100

 

Donzen dekbed

Een comfortabel dekbed is onmisbaar voor een goede nachtrust. Een goede nachtrust is op zijn beurt weer onmisbaar om overdag scherp en uitgerust te kunnen functioneren. Investeer in uw slaapgenot en kies voor een donzen dekbed van hetlinnenhuis.nl. Voor het beste donzen dekbed bent u bij ons aan het juiste adres. Ons online assortiment bevat goedkope donzen dekbedden die wij met de grootste zorg, zorgvuldig voor u hebben uitgezocht. Naast hoge kwaliteit en een lage prijs, zijn bij besteding van € 49,96 of meer de verzendkosten gratis.

Filteren  
Afmeting / Maat  

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is dons?

Wie wil nou niet ’s nachts onder een dekbed met dons kunnen kruipen. Wij bieden dons dekbedden van een uitstekende prijskwaliteitverhouding, in verschillende warmteklassen. Welk dons dekbed bij u past hangt af van uw persoonlijke wensen en uiteraard de tijd van het jaar. Heeft u het vaak koud wanneer u in bed ligt, dan is het wellicht tijd voor een heerlijk warm eendendons of ganzendons dekbed.

 

Bij hetlinnenhuis.nl vindt u zonder twijfel het donsen dekbed van uw dromen. Heeft u een voorkeur voor veren en dons, dan bent u bij ons aan het juiste adres! Maar, wat is dekbed dons nu eigenlijk?

 

De veerpluizen van de gans en de eend worden ‘dons’ genoemd. Aan de onzichtbare kern van dons zitten minuscule haartjes. Deze zijn voorzien van weerhaakjes die ervoor zorgen dat dons gelijkmatig over een dekbed kan worden verdeeld. Veren hebben wel een zichtbare kern wat de elasticiteit minder maakt. De vulkracht is dan ook minder, maar het donzen dekbed voelt er wel steviger door aan. Vooral bij een kussen kan dit van pas komen. Bij een dekbed worden een hoog dons gehalte over het algemeen echter meer gewaardeerd.

 

Voordelen van een dons dekbed

Wat zijn nou concreet de voordelen van donsdekbedden ten opzichte van een ‘normaal’ dekbed?

-          Een vulling van dons isoleert. Het houdt lucht vast, maar werkt niet verstikkend. Tijdens het slapen geeft uw lichaam warmte af. Dit verwacht de lucht tussen het   dons, waar het wordt vastgehouden en voorkomt dat u het ‘s nachts koud krijgt.

-          Dons biedt de ultieme mix van warmte en comfort. Het is uitermate zacht, lichtgewicht en tegelijkertijd erg warm dankzij de isolerende werking van het dons.

-          Puur natuur. Dons is een natuurproduct en biedt meer slaapgenot dan synthetische dekbedden.

-          Licht in gewicht. Tussen het dons zit veel lucht, wat het dekbed licht en luchtig maakt, terwijl het effectief de warmte vasthoudt.

-          Luxe donsdichte tijk. Dit donsdichte omhulsel voorkomt dat dons naar buiten kan komen. Ook zorgt het er voor dat huidschilfers en huisstofmijt het dekbed niet     kunnen binnendringen.

-          Onze donzen dekbedden hebben een hoog dons gehalte, waardoor de warmte goed wordt geïsoleerd.

 

Typen donzen dekbedden

Er is een verschil tussen een eendendons en ganzendons dekbed, hoewel het één niet per se beter is dan het andere. Het isolatievermogen van ganzendons is iets groter, maar een deken met hoogwaardig eendendons gaat boven lage kwaliteit ganzendons. Zo biedt ons Cinderella Soul donzen vier seizoenen dekbed 90% hoogwaardige luxe eendendons in combinatie met 10% veertjes.  Dit dekbed is door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘ beste koop’ is een heerlijk warm donsdekbed voor de koude winternachten.

 

Waar u op moet letten bij uw keuze

Bij het online kopen van een donzen dekbed zijn er verschillende factoren waar u op kunt letten. De  prijs kan een belangrijke rol spelen wanneer u op zoek bent naar goedkope donzen dekbedden of een dons dekbed aanbieding . Wij van hetlinnenhuis.nl streven altijd naar hoge kwaliteit, maar hebben ook aanbiedingen voor een kleiner budget. Donzen dekbedden zijn immers, hoewel hetlinnenhuis.nl scherpe online prijzen biedt, relatief duur. Naast dons, bieden wij dan ook dekbedden van flanel, katoen, wol en synthetische dekbedden.

 

Ook de temperatuur en ventilatie van uw kamer zijn van belang. Bent u een warmte of kou gevoelig persoon? Dit is belangrijk bij de afweging tussen dekbedden van verschillende materialen, waaronder dons. Over het algemeen geldt; hoe meer vulling, des te warmer het dekbed. Daarnaast bieden wij ook 4-seizoenen dekbedden, waar uw gedurende het hele jaar heerlijk onder kunt slapen. Vindt u het maken van een keuze lastig, dan helpen wij u graag met persoonlijk advies.

 

Wees zuinig op uw donzen dekbed

Dagelijks zacht opkloppen en regelmatig luchten is goed voor het behoud van de kwaliteit van uw donzendekbed. Donzen dekbedden kunnen ook gewassen worden. Het is daarbij van belang dat veel water worden aangewend en dat er goed gespoeld wordt. Door een overtrek over uw donzen dekbed te doen, hoeft u het minder vaak te wassen. Een dekbedovertrek is immers eenvoudiger te wassen.

 

Goedkope donzen dekbedden

Ons online assortiment aan dons dekbedden hebben wij met de grootste zorg, zorgvuldig voor u uitgezocht. U mag er dan ook vanuit gaan dat onze dekbedden beschikken over een hoge kwaliteit en zullen bijdragen aan een goede nachtrust. Op bepaalde modellen heeft u bovendien maar liefst 5 jaar garantie op fabricagefouten.

 

Wij hebben genoeg dekbedden met dons in de aanbieding. Een nieuw dekbed heeft bovendien een nieuwe overtrek nodig. Grijp deze kans aan om je hele slaapkamer weer van een nieuw dessin te voorzien. Onze dekbedovertrekken, hoeslakens en kussenslopen kunnen uw slaapkamer een complete make-over geven!

 

Bent u op zoek naar een donzen dekbed? Hetlinnenhuis.nl heeft een hoogwaardige dekbedden van dons!